Kindercentrum ’t Vlaegelke

Kindercentrum ’t Vlaegelke is landelijk gelegen en door de langgerekte vorm van het dorp ook centraal gelegen. Leef Kind Posterholt ligt op een unieke buitenlocatie. Iedere dag, weer of geen weer, geniet je kind van het buitenleven van de eigen natuurspeelplaats en van de natuur bij de buren op de boerderij van Vurenhof. Overall en laarsjes aan en… ervaren, ontdekken en beleven bij de koeien en in het groen!

Op de opvang zelf is er een natuurspeelplaats die bestaat uit een grote weide, direct aansluitend aan de groepen, met glijbanen, een zandbak, klim- en klautermateriaal, een tipi van twijgen, bomen om in te klimmen, de zandberg en ruim genoeg plek voor je kind om heerlijk te rennen, fietsen en spellen te spelen. 

Spelen, yoga en ontdekken

Wat is het heerlijk om in die landelijke omgeving met zijn allen te wandelen. Met een moderne bolderkar gaan kinderen van alle leeftijden mee naar buiten. Bijvoorbeeld om naar de schaapjes te gaan, een speeltuintje in het dorp of naar de naastgelegen boerderij. Ontdekken in het hoge gras en genieten bij de koeien. Het varken en de kippen voeren, eitjes rapen en het hok schoonmaken. Op zoek naar beestjes in het gras en in het water en klimmen en klauteren op boomstronken. ’T Vlaegelke heeft ook een eigen moestuin. Samen zaaien, poten, water geven en onkruid wieden maar vooral: kijken hoe alles groeit, beleven en proeven. Vies worden mag!

Natuurlijk kan je kind ook binnen naar hartenlust spelen. In de dagopvang wordt gebruik gemaakt van dagritmekaarten. Zo ziet je kind wat er op de dag zelf op het programma staat. Naast de themagerichte activiteiten en vrijspelen worden er ook yogalessen gegeven. In de ochtenduren wordt er bij Leef Kind Posterholt ook een peuterarrangement aangeboden voor peuters van 2 tot 4 jaar.

Is je kind wat ouder? Dan is de buitenschoolse opvang natuurlijk perfect. De ruimtes zijn zo ingedeeld dat kinderen zich zowel samen als alleen kunnen terugtrekken. Naast het dagelijkse vrije spelen, bieden we je kind ook leuke diverse activiteiten aan.

Ons adres is:
Vurensteeg 2, 6061 EJ Posterholt

Ons telefoonnummer is:
0475 – 50 50 50 (keuze 3 daarna keuze 2)

Registratienummer van de kinderopvang:
LRK: 122845547

Registratienummer van de buitenschoolse opvang:
LRK: 221472599