Waarom Leef Kind

Leef Kind is de zelfversterker! Leef Kind vangt het kind op, volgt en versterkt. De leeftijd tussen 0 en 13 jaar is een belangrijke tijd voor het kind waarin hij of zij de vaardigheden ontwikkelt die bepalend zijn voor de rest van zijn leven. Vaardigheden waarmee het kind straks zelfstandig deelneemt aan de maatschappij. Als zelfversterker stimuleert Leef Kind het zelfbewustzijn van het kind en leert hem of haar grip te krijgen op zijn eigen emoties en de wereld om hem heen. Zo kan het kind uitgroeien tot een zelfstandige, mondige volwassenen.

De kracht van Leef Kind

Leef Kind heeft de kennis om de specifieke opvang behoeften te vertalen naar een optimale begeleiding voor het kind. Elke ontwikkeling, elke activiteit, elke oplossing die Leef Kind biedt, moet aan de behoeften van het kind voldoen. Het moet een bijdrage leveren aan inspirerende en een ontwikkeling verhogende omgeving. Leef Kind is nieuwsgierig en op zoek naar vernieuwing, laat zich inspireren en kijkt steeds vooruit. De belangrijkste partners hierin zijn de ouders. Door te weten welke behoeften zij hebben, kunnen de best mogelijke opvangoplossingen aangeboden worden met de focus op de ontwikkeling van hun kind, zijn veerkracht en hetgeen zijn leven betekenisvol maakt.

Verbonden en onvoorwaardelijk

Leef Kind is een maatschappelijke organisatie. Wij blijven continue investeren in de organisatie bijvoorbeeld in professionalisering, deskundigheidsbevordering en de uitstraling en inrichting van onze locaties. Wij geloven in de verbondenheid tussen de kinderopvangcentra en het gezin en de verbondenheid met de directe omgeving van het kind. Leef Kind is voor iedereen toegankelijk en wij onderscheiden ons door onze maatschappelijke functie net iets verder te trekken. Wij zien een belangrijke opdracht als verbinder en bruggenbouwer. De juiste partijen opzoeken en verbinden om stabiele duurzame doorgaande lijnen te creëren. Ons werk raakt zoveel meer dan alleen kinderopvang. Daar waar we een positieve bijdrage kunnen leveren in het verduurzamen van kwaliteitszorg zowel intern als in de regio, zullen we onze grenzen verleggen.

Leef Kind Opvangen. Volgen. Versterken.