Waarom Leef Kind?

Bij Leef Kind vangen we je kind op, volgen we en versterken we. De leeftijd tussen 0 en 13 jaar is een belangrijke tijd voor je kind waarin hij of zij de vaardigheden ontwikkelt die bepalend zijn voor de rest van zijn leven. Vaardigheden waarmee je kind straks zelfstandig deelneemt aan de maatschappij. Als zelfversterker stimuleren wij bij Leef Kind het zelfbewustzijn van je kind en leren hem of haar grip te krijgen op zijn eigen emoties en de wereld om hem heen. Zo kan je kind uitgroeien tot een zelfstandige, mondige volwassenen.

Altijd een vertrouwde omgeving met 9R

Bij Leef Kind doen we dat met onze kind-volgende aanpak. Daarbij is datgene wat jouw kind aangeeft het uitgangspunt van de begeleiding van onze ervaren pedagogisch medewerkers. Zij hebben een sensitieve en stimulerende houding en zij zijn goed in het inzetten van doorgaande ontwikkellijnen en veelzijdige ontwikkelingsmethodes. De basis van het versterken van de talenten en krachten van je kind is een vertrouwde omgeving en geborgen sfeer van het grootste belang. Bij Leef Kind creëren we die aan de hand van onze eigen unieke 9R methode met 9 aandachtspunten:

– Rust

– Regelmaat

– Ruimte

– Reinheid

– Respect

– Rituelen

– Relatie

– Richting

– Relativeren

Verbonden en onvoorwaardelijk

Bij Leef Kind geloven we in de verbondenheid tussen de kinderopvangcentra en het gezin (bijvoorbeeld door huisbezoeken) en de verbondenheid met de omgeving (het dorp). Uitjes en activiteiten in de directe omgeving zoals boerderijbezoek of boswandelingen staan dan ook regelmatig voor kinderen van alle leeftijden op de agenda. Vanzelfsprekend zijn alle kinderen onvoorwaardelijk welkom bij Leef Kind. Ieder kind is een uniek mens met een eigen achtergrond. Onze medewerkers kennen je kind en ze weten hoe ze zijn of haar zelfbewustzijn versterken.

Leef Kind Opvangen. Volgen. Versterken.