Kinderdagverblijf

Hallo kleintje...

Kindjes van andere leeftijden hebben andere behoeften. Baby’s hebben iets anders nodig dan dreumesen en peuters. De opvang past altijd bij jou en je kleintje. Het ritme van je kindje is ons uitgangspunt. We volgen zoveel mogelijk de slaap- en voedingstijden die je als ouders thuis hebt. Het verschilt per Leef Kind-locatie of je kindje in een groep zit met leeftijdsgenootjes of met kinderen van 0 tot 4 jaar. Beide vormen van opvang hebben hun voordelen. Vraag bij de Leef Kind-locatie bij jou in de buurt in welke groep je kindje terecht komt. Onze pedagogisch medewerkers houden de ontwikkeling van jouw kind goed in de gaten en houden jou daar ook van op de hoogte.

Spelen en ontdekken

De ruimtes en het meubilair op iedere Leef Kind-locatie zijn helemaal afgestemd op de kinderen. Er zijn boxen en vloerkleden. Daar kunnen baby’tjes samen met anderen spelen en kruipen (of in ieder geval oefenen!). Voor iedereen is er speelgoed dat past bij hun leeftijd en hun individuele ontwikkeling. Onze pedagogisch medewerkers lezen ook graag voor: dan zetten we je kindje in een wippertje, op schoot of – als ze dat al kunnen – met hun billen op de grond. Onze pedagogisch medewerkers stimuleren je kindje te ontdekken, te spelen en contact te leggen. Waar nodig stellen ze ook grenzen. Voor peuters is de opvang ook een goede voorbereiding op de basisschool. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd en er wordt samen gewandeld. Samen met de andere kinderen is een dag op de kinderopvang een heerlijk avontuur voor je kindje. 

Spelen en ontdekken

De ruimtes en het meubilair op iedere Leef Kind-locatie zijn helemaal afgestemd op de kinderen. Er zijn boxen en vloerkleden. Daar kunnen baby’tjes samen met anderen spelen en kruipen (of in ieder geval oefenen!). Voor iedereen is er speelgoed dat past bij hun leeftijd en hun individuele ontwikkeling. Onze pedagogisch medewerkers lezen ook graag voor: dan zetten we je kindje in een wippertje, op schoot of – als ze dat al kunnen – met hun billen op de grond. Onze pedagogisch medewerkers stimuleren je kindje te ontdekken, te spelen en contact te leggen. Waar nodig stellen ze ook grenzen. Voor peuters is de opvang ook een goede voorbereiding op de basisschool. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd en er wordt samen gewandeld. Samen met de andere kinderen is een dag op de kinderopvang een heerlijk avontuur voor je kindje.