Overblijven

4 tot 13 jaar

Overblijven en tussenschoolse opvang

Gezellig met z’n allen wat eten en drinken tijdens de middagpauze. Daarna lekker naar buiten om energie op te doen voor het middagprogramma van school en dat onder deskundige begeleiding. Bij de buitenschoolse opvang in Melick en Herkenbosch kun je gebruikmaken van de tussenschoolse opvang. Bij de andere locaties is er overblijven op school. Ook in de dorpen Montfort en Vlodrop kun je bij Leef Kind overblijven op school. 

Samen met school

Om het overblijven op scholen zoals in Swalmen deel uit te laten maken van de schooldag houden wij rekening met het beleid van school. Om verwarring te voorkomen, vinden wij het belangrijk dat kinderen tijdens het overblijven met dezelfde normen en waarden omgaan als ze gewend zijn tijdens schooltijd. Ook al is het vrije tijd, je kind blijft in hetzelfde gebouw en de duidelijke afspraken en samenwerking tussen de school en het overblijven zijn essentieel. Eerst gaan we gezellig met zijn allen aan tafel om wat te eten en te drinken. Je kind neemt zelf een lunchpakket mee. Na het eten spelen de kinderen buiten. Bij slecht weer wordt er binnen gespeeld.

Wie werkt er

Het overblijven op school wordt uitgevoerd door gekwalificeerd personeel en vrijwilligers. De vrijwilligers worden aangestuurd en krijgen instructies en begeleiding van de coördinator. De communicatie met ouders, leidsters, coördinator, teamleden, OR, MR en schoolbestuur draagt zoveel mogelijk bij aan het verbeteren van het overblijven. Goed overleg is daarbij belangrijk. De tussenschoolse opvang wordt verzorgd door onze ervaren, pedagogisch medewerkers. 

Tussenschoolse opvang

De tussenschoolse opvang is gezellig samenkomen tijdens de lunch op de buitenschoolse opvang. Samen wat eten en drinken en daarna nog even spelen voor het weer schooltijd is. Een huiselijk gevoel alleen dan op de buitenschoolse opvang.