Nieuws

Nieuwe samenwerking

Samenwerking administratief proces.
Het administratieve proces van Leef Kind wordt geprofessionaliseerd.
Wat dit betekent leest u hier

Leef Kind is JOGG-kinderopvang !

Leef Kind Swalmen mocht van Wethouder Marianne Smitsmans en Maureen van Brandenburg (JOGG regisseur) officiële JOGG-kinderopvang naamborden in ontvangst nemen! Samen met het Voedingscentrum, Gezonde Kinderopvang (Gezonde Start) en Sportakkoord Roermond werken wij aan Jongeren Op Gezond Gewicht. En daar zijn we trots op!

Wij staan u graag te woord.

Wij zijn als volgt bereikbaar:

Maandag: 09.00-13.00 uur
Dinsdag: 09.00-13.00 uur
Woensdag: 09.00-13.00 uur
Donderdag: 09.00-13.00 uur

U kunt via het keuzemenu kiezen voor het hoofdkantoor / locaties.

Geruststellend nieuws vanuit de Rijksoverheid

Alle ouders krijgen hun eigen bijdrage kinderopvang terug!

Lees het artikel op de website van de Rijksoverheid.

https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/03/20/alle-ouders-krijgen-hun-eigen-bijdrage-kinderopvang-terug

Verruimde openingstijden

Per 01-01-2020 zijn onze openingstijden verruimd.
De reguliere openingstijden zijn van 07:30 tot 18:00.
Het is ook mogelijk om verlengde openingstijden aan te vragen; dat kan tussen 07:00 en 18:30

Het peuterarrangement is van 08.3012.00 uur.
Momenteel is het in Sint Odiliënberg al mogelijk om te verlengen tot 12:30 (tegen regulier tarief).

Dagopvang in St. Odiliënberg

Op maandag 6 januari 2020 is er een nieuwe Leef Kind locatie geopend in Sint Odiliënberg aan de Pastoor Ceijssensstraat 5 (Kindercentrum ’t Baerke).
Vanaf deze dag start de nieuwe dagopvang voor kinderen van 0-4 jaar.
Het vertrouwde peuterarrangement en de buitenschoolse opvang verhuizen mee naar deze natuurlijke locatie.
Er is nog geen wachtlijst, dus ben er tijdig bij.

Wij zijn geopend van maandag t/m vrijdag van 7.30 – 18.00 uur. (verlengde opvang mogelijk van 7.00 - 18.30 uur)

Wilt u uw kind aanmelden bij Leef Kind voor de dagopvang, het peuterarrangement of de buitenschoolse opvang? Dit kan via onze website www.leefkind.nl of telefoonnummer 0475-505050.

Snoezelen in Melick

Snoezelen is het ervaren en waarnemen van selectief aangeboden zintuigelijke prikkels. Dat is een bijzondere ervaring voor je kind. Door samen te snoezelen kom je beter in contact met elkaar. Structureel snoezelen kan op veel fronten heel effectief zijn. Zo geven sommige ouders aan dat hun kind veel vrijer in het spel is geworden door de uitdaging die hij of zijn krijgt. Andere ouders merken dat hun kind rustiger is geworden of dat ze juist beter momenten van rust voor hun kind kunnen inruimen.

Net zoals ieder uniek is, betekent snoezelen voor ieder kind iets anders. Activeren, afremmen en zelfs het stimuleren van taal komen aan bod. Lekker relaxen, zonder gestoord te worden door anderen. Dat is snoezelen.

Als ouder van kinderen bij Leef Kind maak je gratis kennis met de snoezelruimte. Daarna kun je de ruimte voor een (half) uur of dag(deel) huren. Je kunt daarvoor gebruik maken van een 10-rittenkaart. Wil je meer weten? Neem dan contact op via info@leefkind.nl.

Peuter + kleuterparadijs is geopend

Het Integraal Kindcentrum aan de Meestersweg is het thuis van deze locatie. Samen met de kleuters van groep 1 en 2 van de basisschool delen de peuters van het peuterarrangement de gang. Zo kunnen de kinderen veel van elkaar leren en lekker met elkaar spelen. Regelmatig volgt het peuterarrangement de thema’s van de kleuters en andersom. Spel- en leermomenten worden met elkaar verweven. Ook voor voor- en vroegschoolse educatie is je kindje hier op zijn plek. De ruimtes zijn groot en licht: dat maakt ze ideaal voor het peuterarrangement. Er is een eigen ingang vanuit de speelplaats aan de achterkant waardoor de groepen heel erg toegankelijk zijn. Buiten is er een leuk speeltoestel en spelmateriaal dat je kindje uitdaagt.

Het doel van deze opzet is het versterken van doorgaande lijnen en het intensiveren van de samenwerkingen tussen kinderopvang, het basisonderwijs en PSW. Tevens is het Integraal Kindcentrum een onderwerp waar wij als Leef Kind met onze partners en Gemeente Roermond over in gesprek zijn om onze maatschappelijke functie in Swalmen te vergroten.

Wil je meer weten of inschrijven bij het Peuter & Kleuterparadijs? Laat het ons weten via info@leefkind.nl.

We zijn los!

Het afgelopen jaar zijn we hard bezig geweest de samenwerking tussen Stichting Kinderopvang Roerstreek (SKR) en Stichting Kinderopvang Swalmen (SKS) te verstevigen en te professionaliseren op het gebied van management en administratie. Onze pedagogisch medewerkers kunnen zich daardoor maximaal concentreren op hun taak: het begeleiden van jouw kind.

Door samen te gaan, blijven we bij hetzelfde doel: kinderen uit laten groeien tot zelfstandige, mondige mensen die klaar zijn voor de maatschappij van morgen.  De leeftijd tussen 0 en 13 jaar is een belangrijke tijd voor je kind waarin hij of zij de vaardigheden ontwikkelt die bepalend zijn voor de rest van zijn leven. Als zelfversterker stimuleren we bij Leef Kind het zelfbewustzijn van je kind én leren we hem of haar grip te krijgen op zijn eigen emoties en de wereld om ons heen.

Bij deze samenkomst van twee stichtingen en één gezamenlijke visie is een nieuwe website meer dan welkom. Een website die uitstraalt wie we zijn, waar we voor staan en hoe we jou en je kind(eren) het beste kunnen helpen.

Wil jij meer weten of ontdekken waar Leef Kind nog meer voor staat of wat we voor je kunnen betekenen? Deze website geeft antwoord op al je vragen!