Inschrijven

Leuk dat je wilt inschrijven!

Je kind vroegtijdig inschrijven voor een plaats in het kinderdagverblijf en/of de buitenschoolse opvang vergroot de kans dat we bij Leef Kind kunnen voorzien in je vraag. Inschrijven voor het kinderdagverblijf is al mogelijk vanaf het moment dat je een kindje verwacht. Inschrijven voor de buitenschoolse opvang kan al vanaf de leeftijd van 2 jaar als je al weet naar welke basisschool je kind tegen die tijd gaat. Peuters kun je gedurende het hele jaar aanmelden. Ze worden geplaatst in volgorde van aanmelding, mits ze minimaal 2 jaar zijn.

Dagopvang (DO): online inschrijven 
Buiten Schoolse Opvang (BSO): online inschrijven
Peuter Arrangement (PA): online inschrijven

Je kunt het inschrijfformulier ook telefonisch opvragen (0475-50 50 50) of via de mail info@leefkind.nl.

Kennismaken?

Wil je eerst eens kennis komen maken en een rondleiding krijgen op een van onze Leef Kind-locaties? Dat begrijpen we goed. Tijdens de kennismaking vertellen we je graag over het doel en de werkwijze van Leef Kind. We vertellen dan ook wat over de oudercommissie. Deze kennismaking kan voor of na de inschrijving.

Intake

Ongeveer twee weken voor je kind in het kinderdagverblijf begint, nodigen we je uit voor een intakegesprek. Dat is een gesprek tussen ouders/verzorgers en de coördinator. We hebben het dan over de situatie van je kind en jullie gezin. Alle informatie die van belang is om je kind zo goed mogelijk op te vangen, wordt uitgewisseld en genoteerd. Natuurlijk geven we de informatie door aan de groep waar je kind terecht komt.

Ouderbijdrage

Bij ieder kind dat je aanmeldt, betaal je als ouder €20,00 administratiekosten. Deze kosten worden gemaakt om je inschrijving te regelen. Na de inschrijving dient dit bedrag zo snel mogelijk overgemaakt te worden. Na het betalen van het inschrijfgeld is de inschrijving pas definitief.

Uitschrijving

Wil je geen gebruik meer maken van de kinderopvang? Houd dan rekening met een maand opzegtermijn. Voor het beëindigen van de opvang nodigen we je uit voor een eindgesprek. Daarbij ontvang je ook een kopie van het dossier van je kind. Daarnaast vragen we je een korte evaluatie in te vullen over hoe je de opvang van je kind(eren) hebt ervaren. Dit is voor ons een belangrijk aspect voor de zorg en kwaliteit binnen Leef Kind.