Meer dan opvang

Jong geleerd is oud gedaan

Je kind verdient een gezonde start. Hoe eerder gezond gedrag wordt aangeleerd, hoe beter. Daar heeft je kind de rest van zijn leven profijt van. Leef Kind is een belangrijke plek om je kind die gezonde start te geven. Een start waarbij ze flink bewegen, gezond eten en voldoende rusten en slapen. Bij Leef Kind groeit je kind op in een omgeving met warmte en genegenheid. Tegelijkertijd wordt je kind uitgedaagd en geven onze pedagogisch medewerkers het goede voorbeeld.

Jouw kind? Een NatuurTalentje

Spelen en beleven in een natuurlijke en gezonde omgeving? Dat vinden we bij Leef Kind belangrijk. Buiten vindt je kind de wereld die steeds veranderd. Een wereld die uitnodigt tot creativiteit, inspelen op onverwachte situaties, nieuwsgierigheid naar het onbekende, het bedenken van nieuwe spelvormen, nieuwe woorden en nieuwe bewegingen. De buitenwereld nodigt uit tot onderzoek, samen spelen, verzamelen en experimenteren. Bij Leef Kind stimuleren we door natuurbeleving de totale ontwikkeling van je kind. Door lekker buiten te spelen is je kind steeds bezig met bewegen. Daardoor wordt hij fitter en intensief moe. Dat verbetert de slaap. Bewegen heeft daarnaast een preventieve werking tegen obesitas. Door weer en wind gaan we dus naar buiten.

Zo gaan we bij Leef Kind Posterholt graag naar de boerderij van de buren. Op zoek naar diertjes, klimmen, klauteren en spelen met de natuur. Bij Leef Kind Melick is er een eigen moestuin die samen met de kinderen wordt verzorgd. Groente, fruit en kruiden: allemaal zelfgekweekt. Samen zwaaien we, poten, planten, wieden we onkruid, schoffelen en harken we, geven we water en kijken we naar hoe alles groeit. Bij de moestuin is het ook heerlijk genieten in de natuur bij de koeien en in de wei.

ModderDag!

Wie kan het verste door de modder glijden of de hoogste moddertoren maken? Lekker bouwen en graven met kranen of je blote handen, modderbaden nemen: alles is mogelijk. Ieder jaar doen we bij Leef Kind mee aan de nationale ModderDag. Lekker met zand en water spelen en lekker vies worden in de modder. Dat sluit natuurlijk helemaal aan bij onze visie om kinderen meer in contact te brengen met de natuur.

Lekker snoezelen

Heerlijk snoezelen kan bij Leef Kind Melick. Snoezelen is ontspanning, uitdaging of allebei. Het ervaren en waarnemen van selectief aangeboden zintuigelijke prikkels kan voor je kind een bijzondere ervaring zijn. Door snoezelen kom je beter in contact met je kind. Net zoals ieder kind uniek is, betekent snoezelen voor ieder kind iets anders. Activeren, afremmen of misschien het stimuleren van taal komen aan bod. Lekker relaxen, zonder gestoord te worden door anderen. Dat is snoezelen. 

Voor ieder kind wordt een behandelplan opgezet en wordt alles bijgehouden in de groeimap (het persoonlijk dagboek van het kind). Structureel snoezelen kan op veel fronten heel effectief zijn. Zo geven sommige ouders aan dat hun kind veel vrijer in het spel is geworden door de uitdaging die hij krijgt. Andere ouders hebben gemerkt dat hun kind rustiger is geworden of dat ze juist beter momenten van rust voor hun kind kunnen inruimen.

Ook snoezelen? Als ouder van kinderen bij Leef Kind maak je gratis kennis met de snoezelruimte. Daarna kun je de ruimte voor een (half) uur of dag(deel) huren. Je kunt daarvoor gebruik maken van een 10-rittenkaart.

Yoga en andere workshops

Yoga is geen sport. Yoga biedt je kind wel ontspanning, plezier en zelfvertrouwen. Het draagt bovendien bij aan de ontwikkeling van je kind. En kinderen genieten van yoga. Omdat we bij Leef Kind weten dat ieder kind uniek is, gaan we daar ook bij yoga vanuit. We bieden je kind een plek waar hij zichzelf kan zijn. Niets moet of is gek. We volgen je kind in de activiteit.

Yoga bevordert een gezonde houding in lichaam en geest van je kind. Je kind ontwikkelt zich in interactie met zijn omgeving. Yoga biedt ondersteuning in de vele indrukken en hoge eisen van de omgeving. We kunnen immers de situatie niet bepalen; wel hoe we ermee omgaan. Je kind leert die kracht in zichzelf herkennen. Hij of zij is goed zoals hij is. Bij Leef Kind bieden we daarom op de buitenschoolse opvang yoga en op de dagopvang peuteryoga aan. De peuteryoga wordt per kindercentrum in modules aangeboden. Daarvoor kun je een 10-rittenkaart boeken.

Bij Leef Kind bieden we daarnaast workshops aan bij de buitenschoolse opvang. Je kunt daarbij denken aan koken, schilderen, sport en spel, muziek en dansen, naald en draad, voetbal en techniek en wetenschap. Welke workshops wanneer zijn, wordt op tijd duidelijk gemaakt zodat je je kind kan opgeven voor de workshop die hij wilt.

Superboekenbieb

Lezen letterlijk en figuurlijk toegankelijker maken. Dat is het doel van de Superboekenbieb. De kleine dörpsbieb is voor iedereen toegankelijk. Het is een open boekenkastje. Hoe het werkt? Je haalt er een boekje uit en zet er een ander boekje in.