Kindcentrum Sint Odiliënberg presenteert!

We zitten met een groepje collega’s bij elkaar als de vraag op tafel komt wie er met de komende Open dag voor Sint Odiliënberg eventueel zou willen helpen. Mijn vinger weet schijnbaar nog eerder wat hij wil dan ikzelf want voor ik het in de gaten heb steekt deze al in de lucht. Natuurlijk wil ik dat. Super leuk juist! 

Creatieve duizendpoot

Met een klein groepje komen we later weer bij elkaar. Wat er allemaal geregeld moet worden voor een open dag wordt besproken en natuurlijk, als creatieve duizendpoot die ik ben, komen de dingen zoals het bedenken van de activiteiten die gedaan kunnen worden mijn kant uit. “Lukt dat allemaal?” Ik wil niet arrogant over komen dus ik geef een bescheiden knikje. Wat dacht jezelf. Een beetje van mezelf en een beetje van Pinterest. Een beetje veel van Pinterest natuurlijk. Het heeft een aantal uren geduurd, maar na die tijd stond er wel een mooie basis op papier met harstikke leuke activiteiten.

Een filmpje?
In de vakantie zijn we met de kinderen in de ochtend naar de locatie in Sint Odiliënberg geweest. Er moest nog veel gebeuren, maar “Wat is het hier mooi!” Al snel werden er door de kinderen zelf activiteiten bedacht. Verstoppertje door het hele pand. Wasknijpertikkertje en de keuken in het midden van de aula werd natuurlijk ook even benut. Toen er nog een collega langs kwam die een drone bij zich had om een promotiefilmpje op te nemen, was dat eigenlijk de kers op de taart. “Juf! Het is hier echt leuk!” 

Deadline
De open dag komt nu toch wel erg dichtbij. Mijn lijstje met de dingen die nog moeten gebeuren is eigenlijk nog gigantisch, maar uit handen geven kan ik het niet. Dit lukt mij en ik dat dit doen ook! In de tussentijd is de flyer al de deur uit en staat het filmpje ook al online. Trots op mijn collega’s, want wat ziet het er goed uit! Ze bieden nogmaals hun hulp aan voor mij, maar ik sla dit af. Mijn helpende handjes zitten momenteel naast me. Op de BSO zijn de kinderen voor mij de handen uit de mouwen aan het steken en wat helpen ze goed. Dit gaat lukken. Makkelijk. Deze open dag wordt een top dag!