Melick

Kindercentrum ’t Knienke

Welkom in Melick bij Kindercentrum ’t Knienke! Vlakbij de winkels, speelveldjes en dieren kan je kind naar hartenlust spelen. Buitenspelen, bouwen, klimmen en klauteren kan voor de oudere kinderen allemaal op de speelplaats. In de aparte babyhoek kunnen ook de allerkleinsten veilig ontdekken en bewegen. 

Ontwikkelen en snoezelen

Bij Leef Kind Melick is een fijne snoezelruimte. Snoezelen betekent snuffelen en doezelen. Er wordt geprobeerd in te spelen op de gevoelsmatige behoeften van je kind. Het is een stukje ontspanning of een stukje uitdaging of misschien zelfs allebei. Snoezelen heeft ook een waardevolle rol in de relatie tussen je kind en de pedagogisch medewerker. Een ochtend in de week is er een vrijwilligster in de groep die gymles voor je kind verzorgd. Aan de peuters wordt yogales gegeven. En eens per drie weken krijgt het kindercentrum bezoek van een bewoner van Daelzicht uit Heel, met het syndroom van Down. Hij bezoekt de groep samen met een begeleider en is gedurende de hele ochtend aanwezig. 

Samen met de basisschool heeft Leef Kind Melick het Taalplan ontwikkeld. Daarmee kunnen kinderen die een vertraging of een stoornis in spraak- en/of taalontwikkeling vroeg gevonden en begeleid worden.

Voor peuters en oudere kinderen

Iets verderop in het dorp gaan de peuters naar het peuterarrangement en de kinderen vanaf vier jaar naar buitenschoolse opvang de Rabbits in het gebouw van Basisschool de Achtbaan. Fietsen, rennen, basketballen, voetballen of andere groepsspellen. Dat kan allemaal op de buitenschoolse opvang in Melick. Oudere kinderen kunnen op het naastgelegen veld voetballen. Regelmatig gaan de kinderen, onder begeleiding van onze pedagogisch medewerkers, naar het tegenoverliggende park met speeltoestellen. 

Er zijn drie groepen in de buitenschoolse opvang. Het peuterarrangement maakt gebruik van de ruimte waar ook de jongste buitenschoolse opvang-kinderen gebruik van maken, alsmede de grof-motorische ruimte en de buitenruimte. Welke leeftijd je kind ook heeft, er is altijd speelgoed dat bij zijn of haar leeftijd aansluit. Naast het vrij spelen wordt aan de kinderen van de buitenschoolse opvang regelmatig workshops aangeboden zoals kleien, naald en draad en allerlei sporten. Er is ook een eigen moestuin, de Rebbitshaof, die samen met de kinderen verzorgd wordt. Groente, fruit, en kruiden. Samen zaaien, poten, planten, onkruid wieden, schoffelen, harken en water geven. En vooral: zien hoe alles groeit. De buitenschoolse opvang gaat ook ieder jaar op kamp met de kinderen die zin hebben en de animo is altijd erg groot!

Leef Kind Melick vind je hier:

Dagopvang

Ons adres is:
Markt 64a en 66, 6074 BB Melick
Ons telefoonnummer is:
0475 – 50 50 50 (keuze 3 daarna keuze 1)
Registratienummer van de kinderopvang:
LRPK: 135123161

BSO & Peuterarrangement

Ons adres is:
John F. Kennedysingel 25, 6074 AG Melick
Ons telefoonnummer is:
0475 – 50 50 50 (keuze 3 daarna keuze 2)
Registratienummer van de buitenschoolse opvang:
LRPK: 106716608
Registratienummer van het peuterarrangement:
LRPK: 279706467